Wyjątkowa kolacja w Hotelu Narvil
Restauracja Aruana została wybrana do ekskluzywnego grona restauracji i ambasad w 150 krajach, leżących na 5 kontynentach, które w czwartek 19 marca 2015 roku celebrować będą święto francuskiej sztuki kulinarnej, serwując gościom ponad kolację „à la française”.
Goût de/Good France jest przedsięwzięciem zorganizowanym z inicjatywy sławnego szefa kuchni Alaina Ducasse’a i francuskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Rozwoju Międzynarodowego. Minister Laurent Fabius oświadczył podczas prezentacji projektu: Dziedzictwo Francji to wina, to kuchnia… francuski posiłek jest wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO od 2010 r…. Nie jest to jednak dziedzictwo, które należy jedynie kontemplować, podziwiać lub smakować. Jest to dziedzictwo, które powinno owocować i które należy rozsławiać.
Szefowie kuchni zaproponują w swych restauracjach menu „à la française”: francuski aperitif, zimna i ciepła przystawka, danie główne z ryby lub owoców morza, z mięsa lub drobiu, francuski ser, deser z czekoladą, wina i na koniec, kieliszek mocniejszego alkoholu na trawienie (digestif). Kliknij tutaj i aby poznać menu przygotowane przez Szefa Kuchni Restauracji Aruana, Witka Iwańskiego na tę specjalną okazję.
Jednym z elementów akcji jest również charytatywne wparcie wybranej przez restaurację organizacji pozarządowej. Hotel Narvil przy tej okazji wspiera ARTBALE - Stowarzyszenie Rozwoju Edukacji Kulturalnej i Sztuki z Legionowa.
Rezerwacje stolika: pod numerem telefonu 519 041 343.