Witek Iwański z Hotelu Narvil laureatem Prix au Chef de L'Avenir
Witek Iwański z Restauracji Aruana w Hotelu Navil w Serocku po raz kolejny udowodnił światowy poziom swojego kulinarnego talentu – został laureatem Prix au Chef de L'Avenir, nagrody przyznawanej przez Międzynarodową Akademią Gastronomiczną.
30 marca 2015 na uroczystej gali w Hotelu Narvil odbyło się wręczenie nagród AIG (Académie Internationale de la Gastronomie) PRIX – wyróżnień przyznawanych rokrocznie przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się na obszarze danego kraju międzynarodowym poziomem kulinarnym. W wydarzeniu wzięli udział członkowie Akademii Gastronomicznej w Polsce – polskiego oddziału AIG, zaproszeni goście oraz przedstawiciele mediów i Hotelu Narvil.
Pełna lista nagrodzonych:
• Prix au Chef de L'Avenir: Witold Iwański (Aruana Restaurant),
• Prix au Sommelier: Marcin Kur (Restauracja Platter by Karol Okrasa),
• Prix de la Litérature Gastronomique: Łukasz Modelski za książkę "Piąty smak. Rozmowy przy jedzeniu.",
• Prix Multimedia: Jan A.P. Kaczmarek za "Transatlantyk" - Poznań International Film & Music Festival 2011,
• Dyplom Honorowy - żółty przewodnik Gault&Millau Polska.
Tym samym Witek Iwański dołączył do zaszczytnego grona laureatów Prix au Chef de L'Avenir, które w Polsce tworzy Wojciech Modest Amaro, Karol Okrasa i Paweł Oszczyk - zwycięzcy poprzednich edycji.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!